Kuka on Norri?

Olen Norbert ‘Norri’ Kelzenberg Turkhaudalta, Hausjärven kunnan pohjoiselta nurkalta, Kanta-Hämeen maakunnasta. Olen syntynyt 1964 ja kiinnostunut Vihreiden puoluetoiminnasta, hyvästä ruoasta ja juomasta sekä elektroniikka- ja radioharrastuksesta. Kuten nimestä pystyy arvaamaan olen kaksikielisestä perheestä. Kaksikielisen kasvatuksen  (Suomi ja Saksa) lisäksi puhun sujuvasti myös ruotsia ja englantia.

Olen kolmen lapsen isä. Kaksi lapsistani on jo täysi-ikäisiä ja vaimoni kuoltua 2015 olen toiminut nuorimmaisen yksinhuoltajana. Perheessämme on tapahtunut kolme vakavaa sairastumista, joista kaksi on tapahtunut lapsilleni ja onneksi päätyivät lapsen tervehtymiseen sekä kolmas sairastuminen vaimolleni, joka valitettavasti johdatti pitkän sairauden jälkeen vaimoni kuolemaan. Näiden sairauksien myötä olen saanut merkittävän määrän henkilökohtaista kokemusta sekä tietämystä kunnan ja kelan tarjoamiin palveluihin ja avustuksiin.

Olen opiskellut 12 vuotta Helsingin saksalaisessa koulussa, josta pääsin ylioppilaaksi 1982. Sen jälkeen jatkoin opintojani ja valmistuin 1984 tietoliikenne-elektroniikka-asentajaksi. 1986 olin armeijassa Riihimäen varuskunnassa ja olen sotilasarvoltani viestimies.

Työurani alkoi 1984 Kymi Strömberg Oy:n (myöhemmin ABB) palveluksessa, missä toimin koestajan tehtävissä, eli lopputarkastin valmistettujen elektroniikkaosien toimivuuden. Tämän jälkeen 1988 toimin Telenokia Oy:n palveluksessa kouluttajana sekä testikenttäsuunnittelijana. Telenokiaa seurasi 1989 – 1997 välisen ajan ensin toimistoapulaisen ja myöhemmin tiedottajan tehtävät Suomen Radioamatööriliitto ry:n palveluksessa. Viimeinen työurani oli Viestintäviraston (ent. Telehallintokeskus) palveluksessa. Aluksi toimin teknisenä sihteerinä, mutta etenin hyvin pian teknisen suunnittelijan tehtäviin. Pääasiallinen työni oli huolehtia merenkulun radioliikenteen lupavalmistelusta ja esittelystä. Tämän lisäksi osallistuin kahteen toimialaa koskevaan merkittävään ATK-projektiin, ensimmäiseen asiantuntijana, ja jälkimmäiseen sekä asiantuntijana että projektin projektisihteerinä. Vuodesta 2015 alkaen olen ollut eläkkeellä. 1982 – 2015 välisen ajan olen toiminut ensin Helsingin avustavan radioamatöörien pätevyystutkijakunnan jäsenenä edeten samaisen pätevyystutkijakunnan puheenjohtajaksi. 1988 alkaen toimin Telehallintokeskuksen määräämän radioamatörien pätevyystutkijakunnan jäsenenä vastaten radioamatöörien pätevyystutkintojen määräys- ja radioliikennöintitutkinnon osalta. Vuodesta 1998 alkaen toimin samaisen pätevyystutkijakunnan sihteerinä vuoden 2014 loppuun.

Poliittisesti urani alkoi 2016 liittyessäni Vihreän liiton / Riihimäen vihreiden jäseneksi. Olin ehdolla vuoden 2017 kunnallisvaaleissa, jossa ylsin 2. varavaltuutetuksi Hausjärven kunnassa. Lisäksi minut valittiin Hausjärven kunnan perusturvalautakunnan varsinaiseksi jäseneksi. Perusturvalautakunta valitsi minut edustajakseen Hausjärven Vammaistoimikuntaan.

Radioharrastukseni on äitini mukaan alkanut noin 2 vuoden iässä, kun olen hajottanut Telefunkenin putkiradion. Täyttäessäni 12 vuotta korjasin sen itse ja sain siitä ensimmäisen oman radiovastaanottimen ja alkoi DX-kuuntelu-urani. Erityisesti kuuntelin keskipitkien aaltojen Radio Luxembourgia ym. Radioamatööriurani alkoi 1980 teknillisen luokan pätevyystutkinnon suorittamisella. Sittemmin suoritin ensin perusluokan pätevyystutkinnon, sen jälkeen Yhdysvaltain radiohallinnon yleisluokan pätevyystodistuksen ja lopulta sain myös Suomen yleisluokan radioamatöörin pätevyystodistuksen.