Couscous, joka onnistuu varmasti

Tärkeää: Couscousjyviä itseään EI missään vaiheessa keitetä!

Tee näin: Mittaa kattilaan Couscousia tarpeen mukaan. 2 dl (kuivamäärä) riittää 5 henkilölle lisukkeeksi mainiosti. 2 dl määrään lisään yleensä ½ tl luomukasvisliemijauhetta (antaa myös suolaisuutta, mutta ei liiaksi).

Keitä sitten vedenkeittimessä vettä ja kaada hiehuvana couscousin päälle niin, että jyvät juuri peittyvät. ÄLÄ SEKOITA tässä vaiheessa, vaan laita vain kattilan kansi päälle ja odota 2 minuuttia. 2 minuutin jälkeen sekoita puulusikalla niin, että jyvät irtoavat toisistaan. Tässä vaiheessa voi maun mukaan lisätä nokareen voita ennen sekoittamista (ei kyllä tarvitse jos mitä tahansa kastiketta tarjolla) tai ripauksen paprikaa tai currya maun mukaan.

Vinkki: Couscous sopii yksinään liskkeeksi tai erilaisiin ruokasalaatteihin korvaamaan esim. riisin tai pastan. Salaattiversionn EI kannata laittaa voita, koska se lämmettyään härskiintyy tosi nopesta.

Näin valmistettuna couscous säilyy jääkaapissa pakastusrasiassa 2-3 vrk. Uudelleenlämmitys mikrossa, niin rakenne säilyy eikä puuroudu.

Palaa edelliselle sivulle