Aluksi laita uuni lämpenemään 200 C asteeseen. Laita pellille valmiiksi vieriviereen 12 normaalikokoista muffinivuokaa.
Aluksi tarvitset:
1 kpl 3 l pakastuspussi
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
1 dl hienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
Mittaa kuivat ainekset pussiin ja sekoittele pussia niin, että jauhot ja sokeri sekoittuvat kunnolla.
Sitten lisää pussiin vielä
2 kananmunaa
50 g voisulaa
Purista pussista ilma ulos ja laita pussin suu solmuun. Anna esim. kouluikäisen lapsen möyhennettäväksi noin minuutiksi ohjeella: “Ei saa puristella kynsillä ja sormenpäillä”. Katso, että myös pussien kulmissa olevat jauhot sekoittuvat tasaiseen massaan.
Leikkaa toiseen pussin ‘terävistä’ kärjistä saksilla pieni reikä josta valutat/puristat massan vuokiin. Älä täytä vuokia yli puolenvälin. Siirrä sitten vuoat erilleen toisistaan, etteivät kohotessaan paistu kiinni toisiinsa.
Paistoaika 12-14 minuuttia.
Niin ja mitenniin lähes tiskittömät??? No tyhjän pussin voi heittää roskiin, desimitan ja teelusikan voi pyyhkiä talouspaperilla kun oli vain kuiva-aineita mitattu. Tiskattavaksi jää kuppi tai kasari, jossa sulatettiin voi 🙂