1 purkki kirsikkatomaattisäilykettä,
1 pkt tomaattimurskaa yrttimaustettu (Nyt oli Rainbow mutta Pirkka käy yhtä hyvin),
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia,
1 rkl oregaanoa,
2-3 rkl oliiviöljyä,
1 valkosipuli pieneksi hakattuna (sellainen kiinalainen yhden kynnen sipuli) ja
1 sipuli pieneksi hakattuna
(½ tl merisuolaa, jos haluaa suolaisuutta mukaan)
Jos haluaa tulisuutta, chili tai habanero kannattaa laittaa kiehumaan jo heti alussa.
Annetaan aluksi kiehahtaa ihan kunnolla ja vähennetään sitten lämpöä niin, että juuri ja juuri pulpahtaa silloin tällöin (itsellä liesi 1:llä). Sekoitetaan satunnaisesti vartin välein. Kun on kiehunut hissukseen 1½-2 tuntia lisätään vielä
1-2 rkl sokeria (itse käytän ruokosokeria) sekä
1 rkl balsamiviinietikkaa ja
1-2 rkl oliiviöljyä.
ja annetaan kuplia vielä n. 20 minuuttia.
Tämä ohje riittää 5 henkiselle perheelle ja yli jää noin 1 annos. Tätä voi tehdä isomman määrän kerralla ja pakastaa sopiviksi annoksiksi.