Kaikki gluteenitonta leipää itse paistavat, ovat törmänneet ongelmaan, että sitkon puuttuessa leivästä tulee usein melko littana ja sellainen aidon leivän kuohkeus puuttuu käytännössä kokonaan. Olen nähnyt vinkkejä, joissa kehoitetaan käyttämään leivinjauhetta, hirvensarvisuolaa tai soodaa, mutta ainakaan itse en ole ollut tyytyväinen näiden tuottamaan lopputulokseen.
Itse kokeilin gluteenittomilla jauhoilla tehtyyn taikinaan seuraavaa:
Aluksi vatkasin yhden kananmunan valkuaisen kovaksi vaahdoksi ja lisäsin sen sitten taikinaan ensin 1/3 valkuaisvaahdosta sekoittaen ja sitten loput 2/3 vaahdosta varovasti nostellen taikinan sekaan. Saatu lopputulos oli mielestäni yllättävän hyvä ja olen saanut useammalta keliaakikkotuttavaltani positiivista palautetta.
Koska kananmunan koot vaihtelevat, pitää itse kokeilla käyttääkö yhden vai kahden munan valkuaiset. Yli kahta munaa vastaavaa määrää en suosittele, koska silloin lopputulos muistuttaa enemmän sokerikakun koostumusta.